14 Şubat 2019 Perşembe

Laura Gök Gıda İşinde

Polonyalı bir anne ve Faslı bir babanın çocuğu olan Laura Gök, 2000'li yılların başlarında evlilik dolayısıyla İstanbul'a gelmiş. Birkaç yabancı dili iyi bildiği için önce özel okullarda çocuklara konuşma İngilizcesi öğretmiş.

Ardından 2013'te kafe-butik tarzında bir mekan açarak iş hayatına atılmış. Daha sonra endüstriyel tekstil kimyası sektöründeki eşinin desteğiyle 2014'te bu alana adım atmış. Eşinin portföyündeki Bangladeş pazarıyla işe başlamış, kısa sürede bu ülkedeki pazar payını yüzde 95'e çıkarmış. Halen Zara, H&M, Ikea gibi dünyanın dev markalarına üretim gerçekleştiren fabrikalara endüstriyel tekstil kimya ürünleri sağlıyor. Son üç yıldır / TİM tarafından Bangladeş ihracat şampiyonu seçiliyor.
Resaschemie isimli şirketinin Hadımköy'de 6 bin metrekarelik bir tesisi var. Yılda 13 bin ton tekstil kimyasalı üretiyor. Ürünlerin neredeyse tamamı vy ' su bazlı, çevreye ve doğaya zarar vermeyen, zararlı bileşen içermeyen nitelikte. Gök, çalışkan bir iş insanı. Duyumlarımıza göre, şimdi de gıda sektörüne adım atmış. Dolma, börek gibi Türk mutfağındaki ürünleri dondurulmuş olarak dünyanın her yerindeki pazarlara ulaştıracakmış. Bunun yanı sıra fındık ezmesi, fındık ezmesi pestili gibi ürünlerin de üretimini gerçekleştirecekmiş. Bir yıl içerisinde fındık ezmesinden 2 milyon adet satmayı hedefliyormuş. Bir sonraki yıl bunu 4 milyon adete yükseltecekmiş. Her yıl bu sayıyı yüzde 50 artırmayı planlıyormuş. Dondurulmuş gıdayı da aynı şekilde 2 milyon adetten başlayarak pazarın ihtiyacına göre artıracakmış. Şimdilik üretimin tamamı ihracata gidecekmiş. İhracat ilk etapta Körfez ülkelerine yapılacakmış; orta vadede ABD, Avrupa ve Rusya Federasyonu da hedef pazarlar içindeymiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder