9 Mayıs 2018 Çarşamba

Çengelköy'de ne değişti?

15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye'nin yaşadığı darbe girişiminin üzerinden yaklaşık iki yıl geçti. 15 Temmuz günü yaşanan karmaşadan en fazla etkilenen bölgelerden birisi Üsküdar Çengelköy ve Kuleli Bölgesi'ydi. Çengelköy Polis Karakolu'nun işgal edilmesi ve Kuleli Askeri Lisesi'nin askerler tarafından kuşatılması o günün en zorlu süreçlerinden birisiydi.

Gelelim kulis konumuza... Tarihi olayın en zor saatlerine tanık olan Çengelköy Polis Karakolu, şimdilerle bölge halkının şikayetlerine maruz kalıyor. Sebebi ise, karakolda görev yapan polislerin, halkın yapmış olduğu şikayetleri dikkate almayarak, göz ardı etmesiymiş. Çevreden duyduğumuza göre, Çengelköy'e bağlı Bahçelievler ve Yavuztürk Mahallelerinde gündüz vakti sürekli hırsızlık vakası yaşanıyormuş. Bu durum karşısında halk sürekli şikayette bulunsa da olumlu bir sonuç elde edememiş. O semtlerde mobese kameralarının bulunmaması ve mahallelerde devriye gezilmemesi, halkın en çok şikayet ettiği konulardan birkaçıymış. Yine duyduğumuza göre, Çengelköy Mahallesi'nde iş adamı Yılmaz Ulusoy'a ait Hacı Rahime Ulusoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde bıçaklama olayları gerçekleşmiş. Buna rağmen yine de önlem alınmamış.

Bizim bu kulisi yazmamızdaki asıl amaç, Çengelköy Polis Karakolu'nun darbeden sonra daha sıkı faaliyet göstermesi gerekirken, şikayetlere karşı duyarsız hale gelmesi.

Umuyoruz bundan sonraki süreçlerde bölgeden gelen şikayetler çözüme kavuşur ve bölge polisin özverisi ile daha güvenli hale gelir. http://acikerisim.selcuk.edu.tr:8080/xmlui/bitstream/handle/123456789/3788/418879.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder