30 Mayıs 2018 Çarşamba

Global fayda sağlayacağız

İLHAM NOKTASI Voscreen, Türkiye’den çıkıp dünyada adını duyurmayı başaran girişimlerden biri... Bugün dünyada 100’den fazla ülkede, 2,5 milyon kullanıcıya ulaştı. UPENN tarafından en iyi eğitim uygulaması dalında bronz ödülünü de alarak başarısını pekiştiren Voscreen, hayatın içinden videolarla İngilizce öğretiyor. Çocukların ana dillerini öğrenme süreçlerini model alarak oluşturulan girişimin kurucusu Deniz Dündar, ODTÜ mezunu bir dilbilimci.

YENİ ÖZELLİK Voscreen ’de şu anda 21 dil seçeneği bulunuyor. Kullanıcıların yüzde 30’luk bir bölümü Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Güney Amerika ülkelerinden geliyor. Uygulamada, kullanıcılar şimdiye dek görme ve duyma üzerine öğrenim süreci yaşıyordu. Bundan sonra ise kullanıcıların öğrendiklerini uygulamaya dökebilecekleri yeni etkileşimli platformlar oluşturulacak.

5 YILLIK VİZYON Girişimin önümüzdeki dönemde odaklanacağı büyüme alanı ise Kuzey ve Güney Amerika olacak. 5 yıl sonra birkaç yüz milyon kullanıcıya ulaşmayı hedefleyen girişimin ürün müdürü Cihat Büyük, şöyle konuşuyor:

“Voscreen’i, kullanıcıların sıklıkla ve keyifle ziyaret ettiği, faydalandığı bir platform olarak görmek istiyoruz. Sadece İngilizce dil öğrenme/ geliştirme platformu olmanın dışında global bir topluluk olmayı ve bu topluluğa farklı faydalar sağlayabilmeyi planlıyoruz.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder